Hormin massaus

[seopress_breadcrumbs]

Säännöllinen nuohoaminen ei estä hormin sisäpintojen rapautumista, mikä puolestaan laskee paloturvallisuutta. Savuhormin laasti rapautuu ajan myötä savukaasujen, kosteuden ja jyrkkien lämpötilojen muutosten takia. Huoltotarvetta kannattaa tarkastella erityisesti noin 30-vuotiaiden ja sitä vanhempien savuhormien kohdalla.

Hormin massaus liukuvalutekniikalla

Vanhasta hormista voidaan saada käytännössä uuden veroinen, kun se kuntotarkastetaan säännöllisesti ja hormin sisäpintojen rapautuminen havaitaan ajoissa. Hormin massaus liukuvalutekniikalla on kustannustehokas tapa pidentää savuhormin käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla.

Liukuvalutekniikassa hormin päältä lasketaan vaijeri, johon on kiinnitetty harjas. Samaan aikaan kun vaijeria aletaan vinssaamaan ylös, kaadetaan horminkorjausmassaa harjaksen päälle. Näin massa iskeytyy paineella hormin seinämiin ja painuu kuluneisiin saumoihin, samalla ylöspäin vinssattava harjas viimeistelee pinnasta sileän.

Hormin massaus ehostaa savuhormin sisäpinnan, vahvistaa sen rakennetta ja saattaa jopa parantaa vetoa, kun hormin kulmat pyöristyvät hieman.

Vanha savupiippu voidaan lähes aina korjata

Kunhan huoltotarve huomataan ajoissa, voidaan vanha savupiippu lähes poikkeuksetta korjata hormin massauksella, eikä sitä tarvitse purkaa ja muurata täysin uutta. Hormin massaus paikkaa isohkojakin reikiä, massan täyttäessä rapautumisen aiheuttamat onkalot ja murtumat tiiviisti.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Vaikka et olisi varma, tarvitseeko hormisi kunnostusta, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Tupa Uunit Oy

Hermannintie 15

11710 Riihimäki

Myynti

Petri Pakarinen
puh. 040 511 9105
petri.pakarinen@tupauunit.fi

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tupa Uunit kartta - Hermannintie 15, Riihimäki